Aan het fornuis staat chef Luc Van Hulle,
Luc weet wat klanten verwennen is. Hij werkt alleen met dagverse ingrediënten. De Franse keuken heeft hij een eigen toets gegeven en mag je gerust een eigen Vlaamse gastronomie noemen. Verrassende gerechten bekoren elke gast. Zijn vaste en bekende kaart vult hij regelmatig aan met overheerlijke seizoensaanbiedingen.
– Luc Van Hulle, oud student Hotelschool Koksijde 1983 –
Geniet culinair in de schaduw van het Gravensteen.
Dit klein maar fijn en gezellig restaurant ligt in het hart van één van de oudste wijken van Gent. Het “Patershol” wordt wel eens het culinair hart van Gent genoemd. De wijk is zo authentiek gebleven en heeft nog een echt volkse ziel.
Deze bijzonder mooie plek is echt een getuige van het middeleeuwse Gent van weleer. De wijk het Patershol is niet alleen van heinde en ver bekend voor zijn gezellige straatjes en steegjes, maar ook voor zijn heerlijke gastronomie.
Restaurant ’t Klaverblad laat je genieten van (h)eerlijke Vlaamse gastronomie.
Restaurant ’t Kaverblad is en blijft bekend voor iedereen die heerlijk wil genieten in een uniek kader. Het staat tevens ook bekend voor zijn attente en joviale bediening… een echte aanrader.
-
Super lekker gegeten. Van begin tot einde. Alles mooi gepresenteerd, van alles mooie uitleg gekregen en dan de smaak...super. Heel mals smaakvol vlees. En meer dan genoeg. Was ook heel... read more gezellige smaakvolle avond. Ik kom zeker terug! Een echte aanrader
20 juni 2021Afgelopen zomer, verrast door de ambiance, het eten en de gastvrouw en gastheer. Een klein restaurant in een prachtig pandje.
Daarom zijn we gisteren er weer gaan dineren. Wederom... read more top!
Gastvrouw Hanna, is echt een vaste waarde.
17 oktober 2023 -
T'klaverblad 1 van mijn meest bezochte restaurents in gent ! Omdat het gwn buitengewoon goed is voor de prijs die je maar betaald! De menu is altijd top met een... read more extratje, altijd perfect klaargemaakt en de bediening is super vriendelijk huiselijk maar bovenal top !
5 oktober 2021Restaurant met een warme en familiale sfeer. Men heeft er tijd voor de klant, is in voor een grapje en dit alles binnen een vlotte en correcte bediening.
Het zaalpersoneel... read more is op mekaar ingespeeld en vult mekaar super goed aan.
We kozen voor de maandmenu inclusief aangepaste wijnen en deze beantwoordde volledig aan de verwachting. Men kijkt er niet op een glaasje wijn welke top is en perfect matcht met de gerechten.
De porties zijn ruim voldoende en bereid met de nodige zorg en oog voor detail.
Een aanrader, zowel voor een tête à tête of met familie/vrienden/collega's.
Hier komen wij zeker terug.
1 december 2022 -
Heel lekker, vriendelijke en warme mensen die met hart en ziel in de zaak staan. Je voelt je direct welkom, hier wordt de klant echt verwend met heel lekker eten... read more en een warm, persoonlijk contact. Top
3 oktober 2020Vanavond heel gezellig en heel lekker gegeten. In een zaak waar de coronaregels absoluut gevolgd worden. We werden vriendelijk onthaald, handen ontsmet en mooi de tafel aangewezen. Van alles kregen... read more we een mooie uitleg wat er op ons bord kwam, en wat er kwam was...Meer
4 juli 2020 -
Wat een zalige plek. Fantastisch eten en zeer correcte vlotte bediening, met een spontaniteit die je mondhoeken doet omhoog krullen. Menuutje met aangepaste wijnen genomen, ons laten verrassen. Was top.... read more Ni doorvertellen want ik wil heel graag nog eens terug, en dan zou ik graag nog tafeltje vrij hebben.
12 juli 2022 -
Afgelopen zaterdag met 8 gaan eten en hier op goed geluk gereserveerd in een tot nu toe voor ons onbekende zaak! Ok vooraf wel wat recensies bekeken en die waren... read more goed en hoopgevend dus we hadden wel een zekere verwachting... en dikwijls als je vertrekt...Meer
19 november 2019 -
Een heel gezellige plaats met nog gezelliger personeel!
Lang geleden dat we nog zo lekker gegeten hadden. De menu is een echte aanrader. Hier komen we zeker nog eens... read more terug!
26 december 2021 -
Van begin tot het einde genoten van het lekkere eten! Prijs kwaliteit top, je krijgt lekker eten voor een goede prijs. Bediening was excellent in de zaal! Super vriendelijke Gastvrouw!... read more Wij hebben zeker genoten van onze romantische avond in het hartje van Gent!
23 augustus 2020Altijd weer top service top eten!
Prijs kwaliteit het beste waar ik al geheten heb, ik zal nog vele malen trg keren want het is er ook extreem gezellig vertoeven... read more
28 november 2022 -
Zeer vriendelijke bediening met verse keuken midden in Gent! Top prijskwaliteit. Gezinnetje met kinderen werd heel vriendelijk bedient naast ons, geen idee waar vorige recensie vandaan komt.
24 juli 2020Het restaurant doet aan als een huiskamer, klein en knus. Die huiselijke ervaring blijkt ook uit het eten. Nonkel Luc moet net iets vaker zelf het huis uit om zijn... read more licht op te steken bij anderen. Verandering van spijs doet eten!
Wij hebben ons hoofd gebroken over de hoge score van dit restaurant hier op Tripadvisor. Het eten is er namelijk niet naar, zo lijkt het. Het is veelal té zout, té vet en té gaar. Maar er is klaarblijkelijk een publiek voor en hoe dit restaurant dat publiek met constante kwaliteit weet te bedienen is bewonderenswaardig. Scroll door de reviews, pak een foto uit 2015 en leg die acht jaar later naast wat je vandaag de dag geserveerd krijgt. Je zult verbaasd zijn! Er is nagenoeg geen progressie.
Wie een culinaire verrassing verwacht, met innovatieve kookkunsten, smaken die elkaar complementeren en versheid die van je bord springt, die is hier aan het verkeerde adres. Eerder verwacht u hier een familiediner met Kerst.
Het in het glaasje zoetzure saus gefrotte bamischijfje, de tot leverpastei gepureerde ham en de garnaal op de dimensieloze salade van parelcouscous zouden niet misstaan in het arsenaal van de welwillende tante Tiny die besluit eens gek te doen en dit keer géén slaatje van garnalen met cocktailsaus te serveren als starter.
Dat oma Edith de spinazie door de puree gemalen heeft, zodat de smaken tegen elkaar wegvallen, bedekken we met de mantel der liefde. Net als dat ze hier een eiland van gemaakt heeft in een zee van kookroom. Een eiland waar eendrooggebakken zalm op aangespoeld blijkt.
En dan is er nog oom Jos die te grote schoenen heeft aangetrokken en een pezige hertenbief met trekken van een sukade probeert te serveren als hoofdgerecht. Het resultaat is bleu in de kern maar bien cuit aan de buitenzijde. Geen mes of gebit dat hier op ingericht is. Als zelfs de gefrituurde aardappelkroketten fijner smaken dan het vlees dan zijn de verhoudingen zoek. Maar ach, het is Kerst en we zijn samen. Wat zou het?
Dineren alsof het een kerstdiner betreft met de familie. Daar kan op zich niets mis mee zijn toch? Blijkbaar is er een aanzienlijke doelgroep die zo naar het hoofdmaal kijkt en daar zonder aarzelen de portemonnee voor trekt. Die doelgroep komt hier aan zijn trekken. Meer dan drie decennia kerstdiners bereiden. Ga er maar aan staan!
Wil je verrast worden? Iemand aan het werk proeven die zichzelf en zijn vak steeds opnieuw uitvindt? Wil je een hoogtepunt tijdens een dagje Gent? Sla dit adres dan vooral over en laat het kerstdiner vooral een familieaangelegenheid blijven. Ik hou nou eenmaal van vooruitgang. Daarom twee sterren, namens de progressieven.
23 oktober 2023